Φωτοβολταϊκά Συστήματα Net Metering Έτοιμα Πακέτα προσφορών με εγκατάσταση

Δημοφιλή Πακέτα - Προσφορές για τυπικές εγκαταστάσεις Φωτοβολταϊκών Net Metering

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Net Metering

Παράγετε τη δική σας ηλεκτρική ενέργεια από τον ήλιο με συστήματα net metering!

Διασυνδεδεμένα στο δίκτυο

για αυτόματη πίστωση της παραγόμενης ενέργειας

Με μπαταρία

για αποθήκευση πλεονάζουσας ενέργειας και χρήσης του προγράμματος επιδότησης

Χωρίς έγχυση

για μέγιστη ευελιξία

Χωρίς μπαταρία

για απλή εγκατάσταση με μικρό κόστος

Net metering Προσφορές

Απολαύστε καθαρή ενέργεια από τον ήλιο, καλύψτε μέρος ή ολόκληρες τις ανάγκες σας σε ρεύμα και μειώστε σημαντικά τους λογαριασμούς σας. Τα φωτοβολταϊκά μας συστήματα είναι ιδανικά για νοικοκυριά που θέλουν ενεργειακή αυτονομία ή θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα και να συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Επενδύστε στο μέλλον!

Έτοιμα Πακέτα - Προσφορές για Net Metering

Πακέτα επιλεγμένα προσεκτικά ώστε να βρείτε το κατάλληλο για τη δική σας περίπτωση. Μελετήστε τις προσφορές μας και αποκτήστε με μια ματιά ολοκληρωμένη εικόνα για τα διαθέσιμα συστήματα net metering, το κόστος κάθε επιλογής, τα τεχνικά χαρακτηριστικά ανά επιμέρους λύση και φυσικά, το αναμενόμενο όφελος.
Κάθε προσφορά είναι λεπτομερώς αναλυμένη και περιλαμβάνει εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών από αναγνωρισμένους οίκους που έχουν πλήρη υποστήριξη μετά την πώληση ώστε να αισθανόμαστε όλοι ασφαλείς και σίγουροι για τις επιλογές μας.
Φωτοβολταϊκή Απόδοση πάνω από 21%

Εγγύηση προϊόντος έως 25 χρόνια

Άριστη σχέση κόστους-απόδοσης

Μείωση έως 85% στους λογαριασμούς σας

Με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα φωτοβολταϊκά συστήματά μας, θα μετατρέψετε εύκολα τον ήλιο σε δωρεάν ενέργεια για το σπίτι ή την επιχείρησή σας. Αξιοποιήστε τις επιδοτήσεις, εξασφαλίστε υψηλές αποδόσεις και γεμίστε τον τραπεζικό σας λογαριασμό με το πλεόνασμα ενέργειας που θα παράγετε.

Οι τιμές μας για τα συστήματα net metering είναι πάντα ενήμερες και προσαρμόζονται τακτικά στους τρέχοντες τιμοκαταλόγους των προμηθευτών.

ΕΝΕΡΓΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ NET METERING

Πακέτο Net Metering Μ1s-3.6  

ΦΒ Σύστημα: 3.60 kWp   Προσφορά Net Metering 3 kw άνευ αποθήκευσης
Προσφορά για ολοκληρωμένο έργο εγκατάστασης Φωτοβολταϊκού Συστήματος Net Metering επί κτιρίου. Πακέτο για στέγη ισχύος 3.60 kWp για σύνδεση σε μονοφασική παροχή.
  Τιμή Πακέτου:
6.150
 
Κεραμοσκεπή Βάσεις Αλουμινίου Αντιστροφέας Απλός Μετρητής Παραγωγής Μονοφασικό
Για κατοικίες με μονοφασική παροχή και ετήσια κατανάλωση 4.400-5.600 kWh .
Φάκελος Εξοπλισμός Εγκατάσταση

Πακέτο Net Metering M2t-4.8  

ΦΒ Σύστημα: 4.80 kWp   Προσφορά Net Metering 5 kw άνευ αποθήκευσης
Προσφορά για ολοκληρωμένο έργο εγκατάστασης Φωτοβολταϊκού Συστήματος Net Metering επί κτιρίου. Πακέτο για στέγη ισχύος 4.80 kWp για σύνδεση σε μονοφασική παροχή.
  Τιμή Πακέτου:
7.300
 
Ταράτσα Βάσεις Αλουμινίου Αντιστροφέας Απλός Μετρητής Παραγωγής
Για κατοικίες με μονοφασική παροχή και ετήσια κατανάλωση 6.300-7.900 kWh .
Φάκελος Εξοπλισμός Εγκατάσταση

Πακέτο Net Metering T4s-7.0  

ΦΒ Σύστημα: 7.20 kWp   Προσφορά Net Metering 7 kw άνευ αποθήκευσης
Προσφορά για ολοκληρωμένο έργο εγκατάστασης Φωτοβολταϊκού Συστήματος Net Metering επί κτιρίου. Πακέτο για στέγη ισχύος 7.20 kWp για σύνδεση σε τριφασική παροχή.
  Τιμή Πακέτου:
8.600
 
Κεραμοσκεπή Βάσεις Αλουμινίου Αντιστροφέας Απλός Τριφασικό
Για κατοικίες με τριφασική παροχή και ετήσια κατανάλωση 9.500-11.600 kWh .
Φάκελος Εξοπλισμός Εγκατάσταση

Πακέτο Net Metering T5t-8.4  

ΦΒ Σύστημα: 8.40 kWp   Προσφορά Net Metering 8 kw άνευ αποθήκευσης
Προσφορά για ολοκληρωμένο έργο εγκατάστασης Φωτοβολταϊκού Συστήματος Net Metering επί κτιρίου. Πακέτο για στέγη ισχύος 8.40 kWp για σύνδεση σε τριφασική παροχή.
  Τιμή Πακέτου:
10.100
 
Ταράτσα Βάσεις Αλουμινίου Αντιστροφέας Απλός Μετρητής Παραγωγής
Για κατοικίες με τριφασική παροχή και ετήσια κατανάλωση 11.100-13.600 kWh .
Φάκελος Εξοπλισμός Εγκατάσταση

Πακέτο Net Metering M2t-4.8-b  

ΦΒ Σύστημα: 4.80 kWp  

Επιλέξιμο για Επιδότηση


Προσφορά Net Metering 5 kw με μπαταρία
Προσφορά για ολοκληρωμένο έργο εγκατάστασης Φωτοβολταϊκού Συστήματος Net Metering επί κτιρίου. Πακέτο για στέγη ισχύος 4.80 kWp με μπαταρία 5.10 kWh για σύνδεση σε μονοφασική παροχή.
  Τιμή Πακέτου:
12.200
 
Ταράτσα Βάσεις Αλουμινίου Αντιστροφέας Υβριδικός Μπαταρία Μετρητής Παραγωγής
Για κατοικίες με μονοφασική παροχή και ετήσια κατανάλωση 6.300-7.900 kWh .
Φάκελος Εξοπλισμός Εγκατάσταση

Σχετικά με την Επιδότηση της εγκατάστασης

 Για εγκαταστάσεις σε κατοικίες (οικιακά φωτοβολταϊκά Net metering) και για εγκαταστάσεις αγροτών, βρίσκεται προ των πυλών η έναρξη του προγράμματος "Φωτοβολταϊκά στη Στέγη" στο οποίο προβλέπεται (βάσει του οδηγού που προδημοσιεύτηκε 23 Μαρτίου 2023) η επιδότηση σε ποσοστό έως και 65% για το υποσύστημα της ΦΒ διάταξης και έως 100% στο υποσύστημα της μπαταρίας. Οι ενδιαφερόμενοι, νοικοκυριά και επαγγελματίες αγρότες, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν υπογεγραμμένη Σύμβαση Σύνδεσης αυτοπαραγωγού/αυτοκαταναλωτή αλλά δεν θα πρέπει να έχουν ενεργοποιήσει την εγκατάσταση Net Metering την ώρα που θα αιτηθούν την ένταξη στο πρόγραμμα. Υπογραμμίζουμε ότι σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Οδηγό, για τους αμιγώς ιδιώτες (δηλαδή εγκαταστάσεις σε σπίτια), είναι απαραίτητο να περιλαμβάνεται Σύστημα Αποθήκευσης (μπαταρία) στο υπό επιδότηση σύστημα. Για τους αγρότες δεν υφίσταται αυτή η υποχρέωση.

 Οι προσφορές μας ισχύουν ως έχουν και για τις επιδοτούμενες εγκαταστάσεις αρκεί να συνυπολογιστούν και οι δαπάνες για το σύστημα μπαταριών όπου δεν περιλαμβάνεται.

Πως θα κάνετε υπολογισμό του συστήματός σας

 Πρακτικά, ένα σύστημα αυτοπαραγωγής θα πρέπει να παράγει τόση ηλεκτρική ενέργεια όση καταναλώνει η εγκατάσταση σε ετήσια βάση. Άρα το ζητούμενο είναι να προσδιοριστεί η Κατανάλωση της Εγκατάστασης (πχ του σπιτιού) αλλά με μακροπρόθεσμη προοπτική με σκόπιμη και μια αναθεώρηση των ηλεκτρικών αναγκών δεδομένου ότι τώρα αναδύεται μια κατάσταση που προάγει τη λογική να καταναλώνουμε ενέργεια που μπορούμε να παράγουμε οι ίδιοι.

 Έτσι, η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος είναι με τη σειρά: α) Να προσδιορίσει τις ετήσιες ηλεκτρικές ανάγκες βάσει ιστορικού (πχ της τελευταίας τριετίας) β) Να εντοπίσει πιθανές προσθήκες ή αφαιρέσεις ηλεκτρικών καταναλώσεων που ενδέχεται να συμβούν στο μέλλον και γ) να εξετάσει την πιθανότητα να "εξηλεκτρίσει" καταναλώσεις που τώρα απορροφούν άλλες μορφές ενέργειας (πχ βενζίνη, πετρέλαιο, φυσικό αέριο).

 Με την ολοκλήρωση της προηγούμενης διαδικασίας ο ιδιώτης (αλλά και ο επαγγελματίας ομοίως) καταναλωτής μπορεί να έχει μια όσο γίνεται αντικειμενικότερη εικόνα για τις μέσες ετήσιες ανάγκες του σε ηλεκτρική ενέργεια για τα επόμενα αρκετά χρόνια (μην ξεχνάμε ότι το νετ μετερινγκ έχει ορίζοντα 25ετίας). Ακολούθως, θα πρέπει να συνυπολογιστούν οι σχετικές αντικειμενικές και τεχνικές προϋποθέσεις οι οποίες επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα το σύνολο του ΦΒ συστήματος και ως τέτοιες αναφέρουμε, τον διαθέσιμο χώρο εγκατάστασης (βασικά τη επιφάνεια ΦΒ πεδίου), το είδος της παροχής (δηλαδή αν είναι μονοφασική ή τριφασική), η ισχύς σύνδεσης (γνωστή ως Νο παροχής) και φυσικά το επιτρεπόμενο από τον ΔΕΔΔΗΕ όριο ισχύος για συστήματα αυτοπαραγωγής (σήμερα 10kWp).

 Μολονότι στα στοιχεία των προσφορών μας περιλαμβάνεται και η δυναμικότητα παραγωγής καλό είναι αυτό να χρησιμοποιηθεί μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και η ακριβής διαστασιολόγηση του συστήματος (μελέτη εφαρμογής) να γίνει από κάποιον ειδικό.

Θέρμανση με Φωτοβολταϊκά: Γίνεται;

 Αποτελεί ίσως το πλεονέκτημα-κλειδί της αυτοπαραγωγής. Όλοι γνωρίζουμε από την εμπειρία μας ότι μια από τις πλέον ενεργοβόρες λειτουργίες μιας κατοικίας είναι αυτή της θέρμανσης χώρων και νερού χρήσης, λειτουργίες που επιβαρύνουν σημαντικά το λογαριασμό των οικιακών εξόδων. Και αν για το νερό χρήσης έχουμε τη λύση του ηλιακού θερμοσίφωνα που μας εξασφαλίζει δωρεάν θέρμανση νερού για τις περισσότερες μέρες του χρόνου, δεν έχουμε κάτι αντίστοιχο για τη θέρμανση χώρων και είμαστε αναγκασμένοι να χρησιμοποιούμε καύσιμα, κυρίως πετρέλαιο ή φυσικό αέριο.

 Τώρα όμως με το πρόγραμμα Net Metering ανοίγεται για τον οικιακό μας προϋπολογισμό μια νέα προοπτική. Αφού έχουμε τη δυνατότητα να παράγουμε μόνοι μας την ηλεκτρική ενέργεια που χρειαζόμαστε, δεν έχουμε παρά να μετατρέψουμε το σύστημα θέρμανσης από σύστημα ορυκτού καυσίμου σε ηλεκτρικό σύστημα. Και φυσικά ο πλέον προσφορότερος τρόπος - από πολλές απόψεις - είναι η υιοθέτηση της χρήσης αντλίας θερμότητας και μάλιστα σε τρόπο ψύξης / θέρμανσης.

 Τί γίνεται όμως με το συνολικό κόστος; Τίποτα δεν επιτυγχάνεται δωρεάν. Και φυσικά το αρχικό κόστος εγκατάστασης (εάν επιλέξει κάποιος να κάνει ταυτόχρονη υλοποίηση) αυξάνεται σημαντικά. Ωστόσο, αν εξετάσουμε τη σχέση κόστους-οφέλους είναι σίγουρο ότι θα διαπιστώσουμε ότι πρόκειται για ένα εγχείρημα ιδιαίτερα επικερδές (με την έννοια της εξοικονόμησης χρημάτων στη διάρκεια ζωής των συστημάτων) και αντικειμενικά μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια πολύ αποδοτική επένδυση.

Τι παραπάνω κάνει το Σύστημα Αποθήκευσης και πόσο ανεβάζει το κόστος

Μπορεί το Πρόγραμμα να ονομάζεται Αυτοπαραγωγή, όμως την μέγιστη απόδοση την προσεγγίζει όταν αξιοποιείται με τη λογική της Αυτοκατανάλωσης! Αυτό δεν σημαίνει τίποτα άλλο παρά το ότι, όσο περισσότερη από την παραγόμενη ενέργεια καταναλώνεται στην εγκατάσταση του καταναλωτή χωρίς να εγχέεται- αποθηκεύεται στο δίκτυο για ετεροχρονισμένη χρήση, τόσο καλύτερα είναι. Και αυτό διότι όταν "ρίχνουμε" ενέργεια στο δίκτυο (τις ώρες αυξημένης παραγωγής) και κατόπιν την "ξανατραβάμε" (πχ την νύχτα) τότε, για αυτήν την "βόλτα" στο δίκτυο έχουμε χρέωση (για κάποιες από τις λεγόμενες ρυθμιζόμενες χρεώσεις) στον λογαριασμό δεδομένου ότι ο συμψηφισμός επιτελείται επί της "ενέργειας" και όχι επί της "διακίνησης" στο δίκτυο.

Το σύστημα με αποθήκευση (μπαταρία) είναι ένας τρόπος βελτίωσης αυτής της δυσμένειας. Εγκαθιστώντας μια διάταξη με μπαταρίες μπορούμε να αποθηκεύουμε ηλεκτρική ενέργεια όταν έχουμε περίσσεια παραγωγής και να την χρησιμοποιούμε όταν την χρειαζόμαστε. Αυτή η τακτική είναι ικανή να αναβαθμίσει την αποδοτικότητα (με χρηματικά κριτήρια) του συστήματος σε ποσοστό που εκτιμάται από 5% έως 20%. Περαιτέρω, μπορεί να άρει κάποιους περιορισμούς που μπορεί να προκύψουν στη δυνατότητα διασύνδεσης (πχ σε περιοχές με κορεσμένο δίκτυο με συστήματα μη έγχυσης κλπ).

Η προσθήκη μπαταρίας στο σύστημα αυξάνει σημαντικά το κόστος εγκατάστασης (η τιμή του συστήματος διπλασιάζεται) ωστόσο είναι καλά νέα το γεγονός ότι πρόκειται να επιδοτηθεί έως και πλήρως από το εν αναμονή πρόγραμμα "Φωτοβολταϊκά στη Στέγη".

Πόσο αξίζει η επένδυση στα Φωτοβολταϊκα Net Metering;

Πόσο αξίζει η επένδυση στα Φωτοβολταϊκα Net Metering;

Γνωρίζοντας ότι ένα απλό φωτοβολταϊκό σύστημα έχει εν γένει ελάχιστο κόστος λειτουργίας είναι σχετικά εύκολο να εκτιμηθεί η ταχύτητα απόσβεσής του. Η εν λόγω εκτίμηση μπορεί να γίνει συγκρίνοντας το ολικό κόστος εγκατάστασης και την ετήσια εξοικονόμηση από τον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος μέσω του συμψηφισμού. Εάν για παράδειγμα το κόστος ανέρχεται στο ποσό των 7.000€ και επιτυγχάνεται εξοικονόμηση 1.000€ ετησίως τότε σε επτά (7) έτη θα έχει επιστρέψει πίσω την αρχική δαπάνη και για το υπόλοιπο χρόνο ζωής του το σύστημα θα παράγει μόνο κέρδος. Φυσικά, το ακριβές ποσό εξοικονόμησης εξαρτάται από δύο παράγοντες: α) τον σημαντικότερο, που είναι η τιμή προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, όπου ακριβότερο ρεύμα οδηγεί σε ταχύτερη απόσβεση, και β) τον συντελεστή ταυτοχρονισμού κατανάλωσης/παραγωγής, όπου υψηλότερος συντελεστής οδηγεί σε μεγαλύτερο ετήσιο όφελος.

Σε γενικές γραμμές και με βάση τα σημερινά δεδομένα, η απόσβεση μιας εγκατάστασης νετ μετεριν πραγματοποιείται σε μια μέση περίοδο 6.5 ετών που μπορεί να κατέβει στα 4.5 έτη (σχετικά μεγάλα συστήματα σε ευνοϊκές συνθήκες εγκατάστασης) ή να ανέβει στα 8.5 έτη (στα μικρά συστήματα και με μικρότερες παραγωγικές επιδόσεις). Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι σε κάθε περίπτωση η διάρκεια απόσβεσης σε συνδυασμό με τον υπολειπόμενο χρόνο ζωής συντελούν σε μια πολύ αποδοτική επένδυση και το μόνο που θα μπορούσε να αλλοιώσει αυτήν την συνθήκη είναι διάφορες ανωμαλίες ή αστάθειες στην ευρύτερη οικονομική κατάσταση ή συστημικές αδυναμίες (τιμολόγια ενέργειας, αδυναμία τήρησης συμβατικών υποχρεώσεων).

erdgas Εγκαταστάσεις

Με συγκριτικό πλεονέκτημα την 20ετή μας πείρα αλλά και την προσήλωσή μας στην αναζήτηση και υιοθέτηση σύγχρονων τεχνολογιών, είμαστε δίπλα στο Ελληνικό Σπίτι και στον Επαγγελματία, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που άπτονται Τεχνολογικών και Ενεργειακών ζητημάτων.

Σελίδες

Διεύθυνση

Επιγένους 20 Αθήνα

ΤΚ 11143

210 2801210

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Please fill the required field.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

ΟΙΚΙΑΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ

We use cookies

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.