Μελέτη και Κατασκευή Φωτοβολταϊκών Συστημάτων και Πάρκων


Image

Ασχολούμαστε με τις εφαρμογές ΑΠΕ από το 2007. Έχοντας αντιληφθεί από πολύ νωρίς ότι οι ανανεώσιμες πηγές είναι ικανές να ικανοποιήσουν σχεδόν το σύνολο των ενεργειακών αναγκών του ανθρώπου, θέσαμε ως στόχο την άρτια εξειδίκευσή μας στο αντικείμενο με απώτερο σκοπό να συμβάλουμε αποφασιστικά στην εδραίωση των εφαρμογών ΑΠΕ στο Ελληνικό σπίτι και στον Έλληνα επαγγελματία. Με επίκεντρο τα Φωτοβολταϊκά και τις μικρές Ανεμογεννήτριες συνεισφέρουμε στην αξιοποίηση δωρεάν ενέργειας που προσφέρει απλόχερα ο ήλιος και ο άνεμος.

Αυτόνομα Φωτοβολταϊκά

Αυτόνομα Φωτοβολταϊκά

Απεριόριστη και Δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια από τον ήλιο εκεί όπου δεν υπάρχει δίκτυο ή δεν θέλετε να συνδεθείτε με το ηλεκτρικό δίκτυο.

Περισσότερα για τα Αυτόνομα Φωτοβολταϊκά

Διασυνδεδεμένα Φωτοβολταϊκά

Διασυνδεδεμένα Φωτοβολταϊκά

Με τα Φωτοβολταϊκά Συστήματα που συνδέονται με το ηλεκτρικό δίκτυο, ο καθένας μπορεί να γίνει παραγωγός ή προνομιούχος αυτοπαραγωγός.

Περισσότερα για τα Διασυνδεδεμένα

Μεικτά Συστήματα

Μεικτά Συστήματα

Συστήματα συνδυασμένων πηγών ή συνδυαστικής χρήσης κατάλληλα για ειδικές εφαρμογές και ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Περισσότερα για τα Μεικτά Συστήματα

Net Metering, η καλύτερη λύση για την μείωση του κόστους ενέργειας

Αν αναρωτιέστε πως μπορείτε να μειώσετε το λογαριασμό του ρεύματος, ορίστε η απάντηση: Με το Net Metering (Νετ Μέτεριν) ή αλλιώς Αυτοπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. 

Πρόκειται για την εξυπνότερη έως σήμερα εφαρμόσιμη τεχνική λύση η οποία συνίσταται στην επιτόπου παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας που χρειάζεται ένας καταναλωτής (κατοικία, επιχείρηση κλπ) από ανανεώσιμες πηγές διατηρώντας ταυτόχρονα, την διασύνδεσή του με το ηλεκτρικό δίκτυο.

Η βασική ουσία στο Net Metering είναι ότι, η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τον καταναλωτή / αυτοπαραγωγό συμψηφίζεται με αυτήν που καταναλώνει και στο τέλος θα χρεώνεται μόνο για την διαφορά εφόσον αυτή υπάρχει.

Το μέγιστο όφελος για τον καταναλωτή επιτυγχάνεται όταν το πρόγραμμα Net Metering συνδυάζεται με ταυτόχρονη παρέμβαση στις μορφές ενέργειας που χρησιμοποιεί, στην κατεύθυνση να χρησιμοποιεί μόνο ηλεκτρική ενέργεια.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να παράγει ο ίδιος όλη την ενέργεια που καταναλώνει στο σπίτι ή την επιχείρησή του και θα εξασφαλίζει μηδενικό κόστος ενέργειας για διάρκεια 25 χρόνια.

Οικιακά Φωτοβολταϊκά, πως μπορούμε να έχουμε εισόδημα από την ταράτσα του σπιτιού μας

Με το τρέχον πρόγραμμα Φωτοβολταϊκά στις Στέγες (2022), κάθε σπίτι ή επιχείρηση μπορεί να εγκαταστήσει ένα μικρό φωτοβολταϊκό σύστημα ισχύος έως 6 kWatt (3kWatt για το Μη Διασυνδεδεμλενο Δίκτυο) και την ενέργεια που παράγει να την διοχετεύει στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ έναντι τιμήματος 87€ ανά MWh. Η σύμβαση που θα συνάπτεται θα έχει διάρκεια 20 έτη το δε εισόδημα που θα προκύπτει θα είναι αφορολόγητο και εγγυημένο.

Εκ του γεγονότος ότι η εκκαθάριση θα γίνεται κατόπιν λογιστικού συμψηφισμού με τον λογαριασμό κατανάλωσης, είναι προφανές ότι στην ουσία θα γίνεται πρώτα πληρωμή του λογαριασμού και εφόσον υπάρχει χρηματικό πλεόνασμα τότε θα γίνεται πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό του καταναλωτή. Με δεδομένη δε την τρέχουσα τιμή προμήθειας της κιλοβατώρας που είναι σημαντικά μεγαλύτερη από την τιμή αποτίμησης της αντίστοιχης παραγόμενης, θα αναρωτηθεί κανείς αν αξίζει να ασχοληθεί με το εν λόγω εγχείρημα.

Άρθρα για τα Φωτοβολταϊκά και το Net Metering

Net metering (Αυτοπαραγωγή) με μπαταρία ή χωρίς;1449ErdgasΦωτοβολταϊκά-Τεχνικά 'Αρθρα02-05-2023

Μεγάλος προβληματισμός έχει προκύψει τελευταία σχετικά με την σκοπιμότητα της τοποθέτησης μπαταρίας στις εγκαταστάσεις Net Metering. Το φαινόμενο εντάθηκε από την στιγμή που η πολιτεία εξήγγειλε την επιδότηση των...

Read more: Net metering...

φωτοβολταικα-στεγης
Προδημοσίευση του οδηγού Φωτοβολταϊκά στη Στέγη451ErdgasΦωτοβολταϊκά-Τεχνικά 'Αρθρα23-03-2023

Ανακοινώθηκε σήμερα 23 Μαρτίου σε έκδοση προδημοσίευσης ο οδηγός για το νέο πρόγραμμα "Φωτοβολταϊκά στη Στέγη" ο οποίος προδιαγράφει τη δράση επιδότησης φωτοβολταϊκών συστημάτων Net Metering για οικιακές και αγροτικές...

Read more: Προδημοσίευση του...

Πρόγραμμα net metering
Net Metering - Πρόγραμμα με προοπτικές - Νετ Μετεριν591ErdgasΦωτοβολταϊκά-Τεχνικά 'Αρθρα25-06-2022

Πρόγραμμα Net Metering: χωρίς αμφιβολία, ο πλέον βιώσιμος τρόπος για τη μείωση του κόστους ενέργειας και την ανεξαρτησία από τα ορυκτά καύσιμα. Αποτελεί ίσως, την πιο ενδεδειγμένη πρακτική, με πολύπλευρα οφέλη τόσο...

Read more: Net Metering -...

Πληροφορίες

Είμαστε τεχνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χώρο της ενέργειας και των οικιακών τεχνολογιών.

Με συγκριτικό πλεονέκτημα την 20ετή μας πείρα αλλά και την προσήλωσή μας στην αναζήτηση και υιοθέτηση σύγχρονων τεχνολογιών, είμαστε δίπλα στο Ελληνικό Σπίτι και στον Επαγγελματία, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που άπτονται Τεχνολογικών και Ενεργειακών ζητημάτων.

Υπηρεσίες

Μελέτη - Σχεδιασμός - Υλοποίηση


Εγκαταστάσεις Αερίων καυσίμων: Φυσικό Αέριο και Υγραέριο

Εγκαταστάσεις ΑΠΕ: Φωτοβολταϊκά και Ανεμογεννήτριες

Συστήματα Θέρμανσης: Κλασικές και Καινοτόμες λύσεις

Εφαρμογές Εξοικονόμησης: Σε υφιστάμενα ή νέα κτίρια

Επικοινωνία

 Επιγένους 20 - Αθήνα

 [info]@erdgas.gr

Main Menu