Net Metering και μπαταρία
Net Metering και μπαταρία

Net metering (Αυτοπαραγωγή) με μπαταρία ή χωρίς;

Μεγάλος προβληματισμός έχει προκύψει τελευταία σχετικά με την σκοπιμότητα της τοποθέτησης μπαταρίας στις εγκαταστάσεις Net Metering. Το φαινόμενο εντάθηκε από την στιγμή που η πολιτεία εξήγγειλε την επιδότηση των συστημάτων Νετ Μετεριν για κατοικίες, όπου η ενσωμάτωση διάταξης αποθήκευσης είναι προαπαιτούμενο για ένταξη στο πρόγραμμα επιχορήγησης. Όμως υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι για τους οποίους κάποιος πρέπει να επιλέξει σύστημα με μπαταρίες και όχι χωρίς μπαταρίες (εμείς εδώ το δεύτερο θα το λέμε "Απλό Net Metering"); Πάμε να δούμε.

φωτοβολταικα-στεγης

Προδημοσίευση του οδηγού Φωτοβολταϊκά στη Στέγη

Ανακοινώθηκε σήμερα 23 Μαρτίου σε έκδοση προδημοσίευσης ο οδηγός για το νέο πρόγραμμα "Φωτοβολταϊκά στη Στέγη" ο οποίος προδιαγράφει τη δράση επιδότησης φωτοβολταϊκών συστημάτων Net Metering για οικιακές και αγροτικές εγκαταστάσεις.

Ο οδηγός προβλέπει ότι δικαίωμα ένταξης θα έχουν όσοι έχουν υπογεγραμμένη Σύμβαση Σύνδεσης αλλά ακόμα δεν έχει γίνει ενεργοποίηση της εγκατάστασης. Το ύψος της επιδότησης θα είναι από 40 έως και 100% κατά περίπτωση. Η εγκατάσταση συστήματος αποθήκευσης είναι προαπαιτούμενο στις περισσότερες περιπτώσεις.

Πρόγραμμα net metering

Net Metering - Πρόγραμμα με προοπτικές - Νετ Μετεριν

Πρόγραμμα Net Metering: χωρίς αμφιβολία, ο πλέον βιώσιμος τρόπος για τη μείωση του κόστους ενέργειας και την ανεξαρτησία από τα ορυκτά καύσιμα. Αποτελεί ίσως, την πιο ενδεδειγμένη πρακτική, με πολύπλευρα οφέλη τόσο στην ενεργειακή αυτάρκεια κατοικιών και επιχειρήσεων, όσο στην γενικότερη οικουμενική συνεισφορά στην οικονομία των φυσικών πόρων, στην διαφύλαξη της ποιότητας του περιβάλλοντος και στην εξομάλυνση των ενεργειακών εξαρτήσεων σε επίπεδο κοινωνιών και κρατών.

Θερμαντήρας Αερίου Συμπύκνωσης
Θερμαντήρας Αερίου Συμπύκνωσης

Θερμαντήρες Τεχνολογίας Συμπύκνωσης

Η θερμαντικές συσκευές καύσης τεχνολογίας συμπύκνωσης ήταν από παλιότερα γνωστές ωστόσο όμως η ευρεία διάδοσή τους επιτεύχθηκε τα τελευταία χρόνια χάριν της εξέλιξης της ποιότητας των χρησιμοποιούμενων υλικών αλλά κυρίως, εξαιτίας της δυναμικής διείσδυσης των αερίων καυσίμων (βασικά του φυσικού αερίου) στην οικιακή κατανάλωση.

Η βασική διαφοροποίηση στη λειτουργία των συσκευών συμπύκνωσης έναντι των συμβατικών, έγκειται στην ποιότητα και τη θερμοκρασία των καυσαερίων στην έξοδο της συσκευής. Στις συσκευές συμπύκνωσης τα καυσαέρια εξέρχονται σε θερμοκρασία αρκετά κάτω των 100 βαθμών Κελσίου και - κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους - σε υγρή φάση. Αντίστοιχα, η θερμοκρασία των καυσαερίων στις συμβατικές συσκευές είναι τουλάχιστον 150 βαθμοί Κελσίου κάτι που είναι αναγκαίο τόσο για την ομαλή λειτουργία όσο και για την προστασία των ίδιων των συσκευών από τη διάβρωση.

Υβριδικό Σύστημα με φυσικό αέριο
Υβριδικό Σύστημα

Υβριδική Θέρμανση με Φυσικό Αέριο: Η έξυπνη θέρμανση

Υβριδική Θέρμανση είναι αυτή στην οποία χρησιμοποιούμε ταυτόχρονα δύο τουλάχιστον πηγές ενέργειας: Μια συμβατική με καύσιμο (λέβητας ή θερμαντήρας) και μια ανανεώσιμη (ηλιοθερμία, γεωθερμία, αεροθερμία). Το αποτέλεσμα είναι η δραστική μείωση του κόστους θέρμανσης (χώρων και ζεστού νερού κατανάλωσης) δεδομένου ότι πάνω από το 70% των θερμικών αναγκών καλύπτονται με δωρεάν ενέργεια που αντλείται από το περιβάλλον.

Τα συστήματα που διατίθενται σήμερα στην αγορά αποτελούνται συνήθως από μια αντλία θερμότητας χαμηλών/μεσαίων θερμοκρασιών και έναν θερμαντήρα αερίου (φυσικού αερίου ή υγραερίου) τεχνολογίας συμπύκνωσης. Το καινοτόμο συστατικό αυτών των συστημάτων είναι το ισχυρό λογισμικό το οποίο επιτρέπει τον απόλυτο έλεγχο του συστήματος επιτυγχάνοντας την μέγιστη οικονομία ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει την ιδανικότερη και απρόσκοπτη θέρμανση.

erdgas Εγκαταστάσεις

Με συγκριτικό πλεονέκτημα την 20ετή μας πείρα αλλά και την προσήλωσή μας στην αναζήτηση και υιοθέτηση σύγχρονων τεχνολογιών, είμαστε δίπλα στο Ελληνικό Σπίτι και στον Επαγγελματία, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που άπτονται Τεχνολογικών και Ενεργειακών ζητημάτων.

Σελίδες
Διεύθυνση

Επιγένους 20 Αθήνα

ΤΚ 11143

210 2801210

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο
Please fill the required field.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

ΟΙΚΙΑΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ